de duiker

Door naam op vrijdag 16 april 2010 11:51 - Reacties (15)
Categorie: -, Views: 5.038

introductie
Zo, na een lange tijd twijfelen heb ik toch besloten om ook een tweakblog te gaan beginnen, ik had de benodigde hoeveelheid karma, dus kan ik er net zo goed iets mee doen :)

Over mij
Wie ben ik?
Mijn naam is Tom, ik ben 19 jaar oud :) Voor de rest hoeven jullie niet heel veel over mij te weten aangezien ik ook een beetje privacy wil :) De mensen die wel meer over mij willen weten weten me te vinden. Deze blog heet de duikert, dat is natuurlijk niet zonder reden :) de reden is dat ik dus een duikert ben, en omdat ik het nog niet eerder gezien heb op tweakblogs heb ik maar besloten om het te gaan doen. Ik duik vrij veel, gemiddeld 1 a 2 keer per week, duiken doe ik vooral in noordholland. Dit is omdat ik daar woon. :)

Ik ben momenteel een 2* NOB duiker met ongeveer 130 duiken, momenteel ben ik ook bezig met mijn opleiding tot 3* duiker en daarna wil ik misschien de instructeursopleiding gaan doen al weet ik dat nog niet helemaal zeker :)
Verder heb ik diverse specialty's gevolgd, namelijk; nitrox basis, module redden. En ben ik ook bezig met de specialty volgelaatsmasker duiken :)

Waarom dit onderwerp?
Ik heb voor het onderwerp duiken gekozen omdat het 1 van mijn hobby's is, tevens is het hetgene wat mij vreselijk veel boeit :) Ik ben ooit begonnen met een cursus duiken nadat ik toevallig op internet op de website van een duikvereniging in de buurt stuitte, mijn timing om de site te vinden was precies goed, ze gingen een paar weken later proefduiken doen in het zwembad, een telefoontje naar mn moeder later en het was geregeld, ik kon mee gaan doen met de proefduik! Na die proefduik was ik meteen verkocht.

Ik duik niet alleen, mijn vader duikt ook, dat is een beetje mijn schuld aangezien ik na die eerste duik zo enthousiast was dat ik hem heb gevraagd of hij ook mee ging doen met de opleiding. :) Het leek hem wel wat en zodoende. Voor mij heeft het als voordeel dat ik altijd vervoer heb, helemaal in het begin van het duiken was dit makkelijk omdat ik toen nog geen rijbewijs had, inmiddels wel. :)

Waar duik ik mee?
Meestal duik ik met een bare 7mm semi-dry met eventueel als het koud is een 7mm body eroverheen. Verder heb ik camaro semi-dry handschoenen en mares duiklaarzen. Ik duik op het moment nog niet droog dit omdat een droogpak vrij prijzig is in aanschaf voor een 19 jarige student :) Verder duik ik met een dubbel-7 duikset (2 keer een 7 liter fles aan elkaar). Deze set is vrij zwaar (30 Kg op het droge) en dat heeft als voordeel dat ik zonder extra lood kan duiken. Aangezien er op mijn flessen 2 kranen zitten, heb ik ook gekozen om 2 eerste en 2 tweede trappen te nemen, deze bestaan beiden uit een mares proton ice Extreme.

Zo, dit is dan het einde van mijn vrij lange eerste post :) Veel plezier met lezen en vragen stellen mag altijd O+

Volgende: de duiker: Materiaal 04-'10 de duiker: Materiaal

Reacties


Door Tweakers user Voxyn, vrijdag 16 april 2010 11:55

Wat ik mij nou afvraag is duiken geen verschrikkelijke dure sport?

Door Tweakers user Tsurany, vrijdag 16 april 2010 11:56

Een tip, duiken is bij velen een vrij onbekend onderwerp, dan kan het geen kwaad termen of duiksystemen wat beter uit te leggen zodat het voor iedereen duidelijk is.

Door Tweakers user Steffannnn, vrijdag 16 april 2010 11:56

Ik denk dat het volgend jaar ook tijd is voor de 'de meeste emoticons in de eerste blogpost'-award..

[Reactie gewijzigd op vrijdag 16 april 2010 11:57]


Door Tweakers user !GN!T!ON, vrijdag 16 april 2010 11:57

haai :)

leuk onderwerp voor je blog!

hoewel ik me wel afvraag of je mischien niet wat meer kan ingaan op wat bijvoorbeeld het verschil is tussen een 2* of 3* duiker. ik ben zelf namelijk geen duiker en heb dus geen idee wat dat inhoud :P

[Reactie gewijzigd op vrijdag 16 april 2010 11:57]


Door Tweakers user RoadRunner84, vrijdag 16 april 2010 11:57

Ik ben mijn karma aan het sparen voor een fotogallerij ;) Die tweakblog kan altijd nog.

@Voxyn:
vast niet zo duur als zweefvliegen :+

uhm... da's niet lief ignition, dolfijn is liever :P

[Reactie gewijzigd op vrijdag 16 april 2010 11:59]


Door Tweakers user BdK9001, vrijdag 16 april 2010 12:01

Inderdaad, wat Tsurany en !GN!T!ON zeggen, het kan geen kwaad om een aantal termen uit te leggen, misschien kan je er een hele post aan wijden, dan kan je daar later altijd naar terugverwijzen :)

Absoluut een leuk onderwerp verder, ik hoop dat we straks een aantal mooie duikverhalen voorgeschoteld krijgen!

BdK9001 vindt het heel jammer dat hij zowel buisjes als watervrees heeft

EDIT: friggin' typo's

[Reactie gewijzigd op vrijdag 16 april 2010 12:03]


Door Tweakers user naam, vrijdag 16 april 2010 12:07

Bedankt voor de positieve reacties allemaal tot nu toe :)

Ik zal inderdaad kijken of ik de volgende post meer over het materiaal kan vertellen :)

Verder nog wat reacties:

@Voxyn, Duiken is inderdaad duur, de aanschaf van alle benodigde spullen kost gewoon geld. Ik ben voor al mijn spullen tot nu toe ca 4000,- kwijt geweest. Maar je kan het zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt, je kan ook voor een kleine 1000 euro alles via marktplaats aanschaffen :)

@!GN!T!ON, Het verschil is dat je met de opleiding tot 3* veel meer theorie krijgt, bijvoorbeeld over wat druk (onderwater) met je lichaam doet, en meer theorie over het materiaal. Ook mag je dieper duiken, maar dat is niet echt een argument voor 3*. Wat wel een goed argument is, is dat je met een 3* brevet een zogenaamde 'master diver' bent, wat inhoud dat je ervaren bent (subjectief natuurlijk :+ ) Wat vooral in het buitenland als voordeel hebt dat ze je spannendere (wrak, grot) duiken laten maken.

Door Tweakers user Sc0tTy, vrijdag 16 april 2010 12:21

hier nog een duikert :) duik altijd in portugal waar mijn vader dive master is :)
kheb me log niet hier maar denk dak 50+ duiken heb en nog een zooi ongedocumenteerde

zelf ben ik heb advanced en rescue, nitrox wil ik nog een keer gaan doen , cave gaat niet in PT dus moet ik ergens anders gaan doen, master diver heb ik nie echt zin in :P doe het alleen als ik daar op vakantie ben 3-4 weken elke zomer

in nl ben ik nooit gaan duiken omdat et zicht toch ruk is , kan nooit beter zijn als in pt en daar is et max 12-15m ( we duiken daar in de atlantische oceaan )

( dit is allemaal PADI , kweet niet via welk instituut jij het doet, maar klinkt meer als profi duiker ) heb een maat die nu professioneel onderwater last , das ook wel bizar.

Door Tweakers user jbdeiman, vrijdag 16 april 2010 12:24

@marabunta2048
Leuk onderwerp, ik heb zelf alleen mijn "basisbrevet" maar vond het wel super.
Alleen waar ik woon kan je niet zo mooi duiken (de ijssel is nogal "troebel" en je ziet niets, en een zee is nogal uit de buurt.
Ooit wil ik het wel verder oppakken

Maar de reacties die je hierboven geeft: Je kan ook je blog iets aanpassen en de informatie daarbij plaatsen, dan is de informatie completer.


Mijn Padi (basis) heb ik op de antillen gedaan, daar heb je wel echt flink veel zicht, wat echt super is. Heerlijk (warm) water, tot op zekere hoogte (of is het diepte bij duiken? :P) maar je kijkt echt zover weg daarzo, heerlijk is dat.
En natuurliijk het onderwater leven is daar wel wat anders dan in Nederland, wilde tonijn, allerlei gekleurde vissen en (niet te vergeten) de zeeschildpadden. Voor mij is duiken eigenlijk alleen mooi als je best wat kan zien, het gevoel is op zich machtig, maar ik ben wat dat betreft denk ik nogal visueel ingesteld.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 16 april 2010 12:26]


Door Tweakers user Austin, vrijdag 16 april 2010 12:40

Leuke post hier ook duikert met ongeveer 35 duiken.
Heb zelf de BSAC certificering met nu de ocean diver en hoop van de zomer m`n sports diver te halen.
Duik eigenlijk alleen tijdens me vakanties mede vanwege het toch wat troebele water hier in nl en omdat ik in nl snel verkouden ben.

Door Tweakers user chem, vrijdag 16 april 2010 13:08

Ik duik alleen in het buitenland, inmiddels 101 duiken erop zitten. AOW met wreck/nitrox/navigation/deep/night. Volgens keer Rescue doen, mag ik me Master noemen :)

Wat is er uberhaupt in Nederland te zien behalve modder en kou? Ik heb nooit begrepen wat de lol is van het duiken in Nederland. De meeste duikers die er enthousiast over zijn, zijn dan weer nooit in Indonesie of de Fillipijnen geweest.

Dus, do tell :)

Door Tweakers user naam, vrijdag 16 april 2010 13:22

@jbdeiman,

Het lijkt mij juist wat makkelijker om dingen over materiaal etc. in een aparte post te doen, dit omdat het ook nogal een lang verhaal kan worden, en hierdoor deze nog veel langer word :)

@chem,

Duiken in nederland is heel afwisselend, de ene keer duik je inderdaad in de modder en kou, maar andere keren heb je glashelder water (ja, dat bestaat ook in nederland :) ) en zie je allemaal rare visbeesten :p verder heeft duiken in NL natuurlijk als voordeel dat het dichtbij is (als nederlander zijnde). Ook kan je in nederland zo ongeveer de meest slechte duikomstandigheden ter wereld vinden (kwa zicht en temperatuur) dus meestal is het zo dat als je in nederland kan duiken, kan je overal ter wereld met vertrouwen duiken. Terwijl dat andersom vaak niet op gaat :)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 16 april 2010 13:24]


Door Tweakers user Precision, vrijdag 16 april 2010 13:55

Leuk!
Maar misschien een tip, minder smiley's en meer pics? Je doet een ganse opsomming van al je materiaal, maar sorry ik heb totaal geen idee wat ik mij daar moet bij voorstellen. Ik wil pics! en prijzen van hoeveel zoiets kost (ruw geschat is ook goed :+ )

Door Tweakers user pellemanski, vrijdag 16 april 2010 15:02

Nice post "Tom" ;)
En inderdaad, zoals sommige zich al afvragen; die termen zeggen velen van ons niks...laat maar weten wanneer je de "specs-blag" post:)

p.s. volgende over boulderen? }>

Door Tweakers user chem, maandag 19 april 2010 16:14

Als Nederlandse duiker overal kunnen duiken, en als tropische duiker niet is toch wel heel erg kort door de bocht. Ik heb een paar maal met Nederlanders mogen duiken en de lompheid en gebrek aan kennis schetsen mij een heel ander beeld.

Idem andersom; ook in de tropen heb ik met zware stroming, slecht zicht en andere minder makkelijke scenario's gedoken. En dat geldt voor vele duikers.

Reageren is niet meer mogelijk