de duiker: Vinkeveen & zwembad

Door naam op donderdag 22 april 2010 11:22 - Reacties (11)
Categorie: -, Views: 7.066

Vinkeveen
Afgelopen maandag 's avonds in vinkeveen gedoken :) Op maandagavond hebben we vanuit de duikvereniging altijd oefenduiken, en aangezien ik nog een aantal oefeningen moet voor mijn 3* brevet ook maar eens mee gegaan.

Zo gezegd zo gedaan. en rond half 8 vertrokken we dan met een flinke groep (man of 20 :X ) richting vinkeveen, daar aangekomen werd de buddyindeling gemaakt, ik dook met 2 buddy's, omdat we gingen oefenen en dit zo uit kwam :)

Rond half 9 het water in en een stukje zwemmen naar 20 meter. Onderweg nog een apart grijs geval gezien, geen van ons wist wat het was :? Op 20 meter gestopt en begonnen met de oefening, deze bestond uit een vrije opstijging vanaf de 20 meter, met daarbij een 3 minuten stop op 5 meter.

De oefening ging goed :) Wat wel minder was, was dat 1 van mijn buddy's tijdens de opstijging last kreeg van een bloedneus. Maar ook voor haar was de oefening geslaagd :)

Na de opstijging even aan de oppervlakte gedreven en besproken wat we gingen doen, aangezien 1 van de buddy's dus een bloedneus had hebben we besloten om aan de oppervlakte te blijven en terug te zwemmen. Ze zei dat het geen probleem zou zijn als we met z'n 2en weer onder zouden duiken, maar zo werkt dat niet. Je bent (in mijn ogen dan) verantwoordelijk voor je buddy, vanaf het moment dat je begint met omkleden tot het moment dat je weer beide afgedroogd en aangekleed aan de kant staat :)

Vinkeveen?
Ja, vinkeveen. Meestal als duikers vinkeveen zeggen bedoelen ze zandeiland 4, dit is 1 van de meest bekende duikplaatsen in heel Nederland. Er zijn meerdere redenen dat duiken in vinkeveen zeer populair is. Zo is het zicht er onderwater bijna altijd erg goed, is het een heel erg toegankelijke plas (trappetjes om erin en eruit te kunnen klimmen).

http://www.barracuda-diving.nl/images/vinkeveen.jpg
Hier zie je een duikkaartje van vinkeveen, deze kaart laat een groot deel van alle objecten die in vinkeveen liggen zien. De bus die op het kaartje staat is er helaas niet meer, dit vanwege vandalisme.

Oefenen in het zwembad
Dinsdagavond lekker in het zwembad gelegen, dit omdat ik momenteel bezig ben met een specialty voor volgelaatsmasker duiken. Een volgelaatsmasker is zoals de naam al een beetje aangeeft een duikmasker dat je hele gezicht bedekt. Het doel van deze oefening was om vertrouwd te raken met het masker. Ook werd verteld hoe je het masker onder water heel makkelijk af kan doen en weer op kan zetten. De bedoeling is dat we dit over 2 weken ook in buitenwater gaan oefenen. Een post hierover volgt waarschijnlijk nog :)

Zo, dit was het weer voor deze keer. Veel leesplezier :)

Volgende: de duiker: Vinkeveen 04-'10 de duiker: Vinkeveen
Volgende: de duiker: Materiaal 04-'10 de duiker: Materiaal

Reacties


Door Tweakers user TerraGuy, donderdag 22 april 2010 11:44

Liggen die objecten allemaal in/onder water? :? Baggerkeet enzo?

Door Tweakers user S401, donderdag 22 april 2010 11:45

Vinkeveen daar heb ik nog nooit gedoken, wel in de beldert, groene heuvels en gat van hagen en natuurlijk Zeeland. Je schrijft erg leuk ! ;)

Door Tweakers user Neophyte808, donderdag 22 april 2010 11:49

Ik vind het vooral knap dat er vandalen zijn die de moeite hebben genomen om een bus onde rwater te slopen. Het zal vast een supportersbus zijn geweest van een of andere voetbalclub die nog niet genoeg naar de Filistijnen was geholpen :P

Door Tweakers user naam, donderdag 22 april 2010 11:52

@TerraGuy,
Ja de objecten die op deze kaart zichtbaar zijn liggen onder water :)

@Jefrim,
Daar heb ik dan weer nooit gedoken :) & bedankt :>

@Neophyte808,
Er waren mensen die het leuk vonden om hem onder water een stuk te verslepen met een bootje ofzo, als gevolg hiervan is vinkeveen een tijdje gesloten geweest. Aangezien de bus hierna zo beschadigt was, is helaas besloten om hem helemaal uit het water te halen :(

@Iedereen,
Zouden jullie het misschien een leuk idee vinden als ik bij duiken een screenshot van mn duikprofiel erbij plaats met een beetje een beschrijving? :)

Door Tweakers user Warmaster88, donderdag 22 april 2010 13:05

Doe Maar :D
Voordat de bom valt!

[Reactie gewijzigd op donderdag 22 april 2010 13:06]


Door Tweakers user JW1, donderdag 22 april 2010 13:10

Ja, leuk!
Kan je ook foto's onder water maken?

Door ThijsWTF, donderdag 22 april 2010 13:10

HE! Daar woon ik :p

Door Tweakers user naam, donderdag 22 april 2010 13:13

@Warmaster88,
Ga ik dan vanmiddag even doen, zit nu op mn stage :)

@JW1,
Zie ^^ en nee, ik heb helaas geen onderwatercamera :(

@ThijsWTF,
Ik niet :P

Door Tweakers user kipusoep, donderdag 22 april 2010 13:14

Duiken lijkt mij ook echt nog wel leuk om te doen, niet 1 keer voor de lol (ja ook wel ;)), maar ook om het echt te leren...

Btw, 1 tip: je schrijft op het eind veel leesplezier, maar bedoel je dat voor de volgende keren (dan is het okť, maar verwarrend) of voor deze post (dan wens je dus veel leesplezier als de lezer al klaar is :P)

Door Rickelodeon, woensdag 28 april 2010 16:06

Oud kaartje, want de bus ligt er niet meer...
En het onderwaterhuis al jaaaaaaaren niet meer

Door Tweakers user Thinkreal_, donderdag 27 mei 2010 09:48

De bus die op het kaartje staat is er helaas niet meer, dit vanwege vandalisme.

Waar gaat de wereld heen :'(

Reageren is niet meer mogelijk